Magasin Online Shop

Medarbejder til Magasins Online Customer Care

Har du et højt tempo, er du kendt for dit gode humør og høje drive og kan du levere Danmarks bedste kundeservice?

Magasin søger en Online Customer Care medarbejder til at varetage kundehenvendelser primært pr. telefon, men også mail og SoMe i en tidsbegrænset projektansættelse til julen i Magasin. Vores onlineteam sætter service og godt købmandskab højt, og din opgave bliver at levere kundeoplevelser, der kan ses på bundlinjen i form af mersalg og kundetilfredshed. Julen er en spændende og travl tid i Magasin, og derfor har vi behov for ekstra hjælp.

 

Service og godt købmandskab

Som projektansat Online Customer Care julemedarbejder skal du bidrage til at sikre en god shoppeoplevelse for vores mange ugentlige besøgende på magasin.dk fra både Danmark, Norge og Sverige. Du får ansvaret for at varetage alle typer af kundehenvendelser pr. telefon og mail, og du skal derigennem sikre kunderne en god oplevelse. Der er derfor vigtigt, at du er serviceminded, imødekommende og har stærke kommunikationsevner. Stillingen er fuldtid og vores kundeservice er åben fra 9-21 hver dag - og til kl. 23 på VIP aftener.

Du vil som projektansat Online Customer Care medarbejder blive en del af et team, hvor høje ambitioner, en forkærlighed for lækkert design og fokus på godt købmandskab går hånd i hånd. Du kan i Magasin forvente et job med meget ansvar, mulighed for at komme med gode idéer til udvikling af området samt gode karrieremuligheder.

 

Skal du være en del af teamet?

I Magasin får du en spændende og udfordrende rolle med gode udviklingsmuligheder i en virksomhed med en stærk og dynamisk firmakultur. Vi er kendt for intern karriereudvikling af vores medarbejdere, og vi søger løbende at dygtiggøre os for at sikre den fortsatte udvikling mod at være ”House of most loved brands” med Danmarks største udvalg af førende skandinaviske og internationale mærker.

Vi søger en Online Customer Care medarbejder med følgende egenskaber:

  • Erfaring med kundeservice, fx fra et callcenter eller servicecenter
  • Kendskab til detailbranchen, og eventuelt e-Commerce
  • Flydende i skrift og tale på dansk og engelsk
  • Beherskelse af flere skandinaviske sprog vil være en fordel

Som Online Customer Care medarbejder bliver du en del af et onlineteam under vores marketingafdeling, som har stor erfaring fra modebranchen og en fælles interesse for at skabe den bedste oplevelse for vores kunder. Vi arbejder konstant på at forfine og udvikle vores udvalg, så det understøtter Magasins bran,d og de forventninger vores kunder har, og vi glæder os til at få en ny kollega med på holdet. Vi søger som udangspunkt en medarbejder til fuld tid, men vi hører også gerne fra dig, hvis du ønsker deltid.

 

Vi afholder samtaler løbende, så send din ansøgning snarest muligt via vores hjemmeside.

 

Del på:
Region:
Region Hovedstaden
Jobtype:
Tidsbegrænset
Arbejdstid:
Heltid
Arbejdsdage:
Dag
Arbejdssted:
Kongens Nytorv
Hjemmeside:
http://www.magasin.dk
Tilbage til toppen